Ontwikkelingen in Amstel III

In Amstel III worden tot 2027 10.000 woningen gebouwd. In dit artikel bieden we een overzicht van alle bouwontwikkelingen in het gebied.

Bullewijk

B-Right Urban Living, Hettenheuvelweg 8-10: Bijna 400 sociale huurwoningen met bedrijfsruimte voor o.a. horeca en fitnessfaciliteiten in de plint.

Hondsrugpark

Hondsrugpark ontpopt zich de komende jaren tot dé nieuwe stadswijk van Amsterdam. Een levendige en diverse plek waar mensen graag wonen, werken en ontspannen. Hondsrugpark bestaat uit meerdere ontwikkelingen: KARSP, BRISK, SPOT, &Amsterdam, RubyGardens, The Ensemble en Amstel Next. 

Karsp!, Karspeldreef: Aan de Karspeldreef verrijzen twee splinternieuwe woontorens van 70 en 50 meter hoog met 274 huurwoningen. Tussen de twee torens komt een groen dak en een gebouwde parkeervoorziening. Karsp bestaat voornamelijk uit 2- en 3-kamerappartementen, ook zijn er enkele studio’s.

Brisk, Hettenheuvelweg 50: Het kantoorgebouw aan de Hettenheuvelweg 50 maakt plaats voor 268 woningen, kantoorruimte, een buurtcentrum en een Gezinshuis. Brisk bestaat uit vijf gebouwen, inclusief een 70 meter hoge woontoren op de hoek. 

SPOT, SPOT Amsterdam is een nieuwe stadsbuurt met hoge woontorens, kleinere gebouwen met appartementen, intieme pleinen en groene straten. Er komen 1.090 nieuwe huur- en koopwoningen in verschillende groottes en prijzen.

&Amsterdam, Hessenbergweg 8-10: &Amsterdam is een complex met ca. 160 woningen en 1.700 m2 aan voorzieningen met openbare ondergrondse parkeervoorziening. Het aanbod in type woningen is divers, met specifieke aandacht voor verschillende gezinssamenstellingen en veranderende behoeftes.

Ruby Gardens, Hullenbergweg: Ruby Gardens wordt een project aan de Hullenbergweg met 102 (huur)woningen, 20.000 m2 kantoorruimte en meerdere voorzieningen zoals een community centre en restaurant op de begane grond.

The Ensemble, Karspeldreef: The Ensemble is een mixed-use project met 592 huurwoningen, met ca. 19.000 m2 kantoorruimte, sociaal maatschappelijke en commerciële voorzieningen. The Ensemble bestaat uit twee torens van ca. 120 en 100 meter. In de onderste lagen komen een gezondheidscentrum, apotheek, jongeren talenten centrum, fietsenmaker en verschillende commerciële ruimtes zoals horeca en/of een gym.

Amstel NEXT, Hettenheuvelweg 26: Amstel NEXT wordt het kantoorgebouw van de toekomst: state-of-the-art architectuur met oog voor licht en ruimte. Het pand is circulair gebouwd en flexibel in te delen. De 4 dakterrassen vol groen maken deze aangename werkplek compleet.

Holendrecht

The Bridge, Aan de Paasheuvelweg 22 komen 2 torens van 61 en 43 meter hoog met een mix van wonen en werken. Ook komt er een lager woongedeelte met entrees op de begane grond. De verschillende gebouwen zijn verbonden via een hof. Horeca, winkels, een sportschool en andere voorzieningen krijgen ook een plek.

Paasheuvelweg 17, Het leegstaande kantoorgebouw wordt een woongebouw dat in verbinding staat met de nieuwbouw die ernaast komt. In totaal komen er 233 woningen, kantoorruimte, horeca en gemeenschappelijke voorzieningen voor de bewoners.

Trinity Buildings, Pietersbergweg 1-55: De drie torens van de Trinity Buildings zijn van kantoren getransformeerd naar 133 woningen. De bewoners delen en grote gemeenschappelijke tuin en een gezamenlijke parkeergarage.

Our Domain, Meibergdreef: OurDomain Amsterdam Southeast bestaat uit 1559 woningen verspreid over 3 gebouwen rondom een buurtpark. Alle appartementen hebben uitgebreide faciliteiten zoals een filmzaal,  muziekruimte, wasserette, lounges, flexibele studie- en werkplekken. 

De Rots, Paasheuvelweg 36: De Rots Amsterdam is een kerkgemeenschap gevestigd in Amsterdam Zuidoost. Zij zijn sinds het ontstaan in 2000 zo gegroeid dat er behoefte is aan een nieuwe en grotere ontmoetingsruimte. Op de Paasheuvelweg komt een nieuwe, moderne kerk met diverse functiemogelijkheden en voorzieningen in combinatie met een woontoren van ca. 90 appartementen.

Naast Amstel III zijn er ook ontwikkelingen in andere gebieden van Zuidoost:

Bijlmer Centrum

Switi, Gooisekant: Het nieuwbouwplan Switi is een sfeervol woongebied, direct naast het Nelson Mandelapark. In totaal komen hier 220 eengezinswoningen.

Nieuw Develstein, Darlingstraat: Aan de Develstein, tegenover “World of Food” in Amsterdam worden 262 appartementen en een verdiepte parkeergarage voor 106 parkeerplaatsen gerealiseerd.

ArenAPoort

Voor de ontwikkelingen in ArenApoort is een speciale website en app gemaakt. Hier vindt je alle laatste informatie.

Cluster 7, Cluster 7: De Amsterdamse Poort bestaat uit een aantal zogenaamde clusters welke stuk voor stuk onder handen worden genomen. Cluster 7 is één van de grotere herontwikkelingsopgaven. De huidige Shopperhal is een overdekte permanente multiculturele markt met lokale ondernemers die in de toekomst  meer ruimte zal  gaan bieden aan lokale ondernemers en nieuwkomers. 

De Flier, Flierbosdreef: In het voormaligpand van de Amsterdamse Belastingdienst worden 397 appartementen gerealiseerd variërend van 32 tot 48 m2. Van de appartementen zijn 308 in de sociale huur en 89 in de middeldure huur.

Urban Interactive District, Arenaboulevard: Het gebied van 2,5 hectare vormt straks een district met woningen, kantoren, retail, food & beverage, een theater en een hotel. Veel aandacht is besteed aan de stedenbouwkundige inpassing in het weefsel van het bestaande Arena-gebied. Vier clusters bestaande uit 9 bouwblokken vormen aantrekkelijke straten en pleinen waar bewoners, gebruikers en bezoekers elkaar ontmoeten.

Zandkasteel, Amsterdamse Poort: Het Zandkasteel wordt verbouwd van een kantoorgebouw naar een mixed use gebouw met woningen. In het gebouwen komen studio’s, twee, drie en vier kamer appartementen. Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage met voldoende mogelijkheid tot parkeren. Ook wordt er een ruime fietsenstalling gerealiseerd.

The Framebuilding, Hoogoorddreef 28-40: Op de plek van het kantoorpand aan de Hoogoorddreef 28 – 40 wordt een wooncomplex met 213 woningen gebouwd. Het gaat om 30 procent sociale huurwoningen, 20 procent middeldure huurwoningen en 50 procent vrije sector woningen. In het nieuwe pand zitten ook 2 winkelruimten aan het Bijlmerplein en bergingen van naastgelegen woningen van Ymere. Het huidige pand (gebouw M+N) wordt gesloopt.

Dreeftoren, ArenApoort West: In ArenAPoort West renoveert ontwikkelaar CBRE het bestaande kantoorpand de Dreeftoren. Ernaast bouwt Provast een nieuwe woontoren met ondergrondse parkeergarage. Er komen in totaal 312 woningen; 20% sociale huurwoningen, 40% middenhuur woningen en 40% vrije sector woningen.

Bijlmer Oost

Echtenstein, Daalwijkdreefzone: Eind 2021 start Rochdale met de nieuwbouw van 80 sociale huurwoningen voor alleenstaanden en gezinnen. De woningen hebben verschillende groottes, van 40 tot 85m². Het gebouw wordt aardgasvrij. Huurders uit Zuidoost die in een te renoveren woning van Rochdale wonen, krijgen voorrang om in Echtenstein te huren.

Gaasperdam

Vreeswijkpad, Aan het Vreeswijkpad komt een nieuw woongebied. Als basisschool De Knotwilg en een paar andere gebouwen zijn afgebroken, komt er ruimte vrij voor 3 nieuwe woonblokken. Naar verwachting zijn de woningen in 2024 klaar en krijgt basisschool De Knotwilg in 2021 een nieuw gebouw.

De Nieuwe Kern

De Nieuwe Kern: Tussen station Duivendrecht, de Johan Cruijff Arena, de A2 en het Amstel Business Park verrijst de komende jaren een bijzondere nieuwe stadswijk. In het gebied dat nu nog bekend staat als Nieuwe Kern komt ruimte voor 4.500 woningen rondom een groot stadspark, 250.000 m² voor bedrijven, horeca, kantoren en uitbreiding van sportcomplex De Toekomst van Ajax.