Geef uw mening op het voorlopig ontwerp openbare ruimte van Echtenstein

Naast de flat Echtenstein bouwt Rochdale een nieuw woongebouw met 80 sociale huurwoningen. Wanneer in 2023 de nieuwbouw klaar is, richt de gemeente de openbare ruimte opnieuw in. Het voorlopig ontwerp van de openbare ruimte is klaar. Alle opgehaalde wensen en ideeën uit de buurt zijn hierin verwerkt. Voor een indruk van het voorlopig ontwerp kunt u een video op de website van de gemeente Amsterdam bekijken. Ook kunt u tot en met vrijdag 30 juli reageren op het voorlopig ontwerp.

Groene plek om elkaar te ontmoeten
De omgeving wordt straks erg groen, met veel plekken om te ontspannen, te bewegen en elkaar te ontmoeten. Er komen veel bomen, bloemen en planten rondom het nieuwe gebouw. Bewoners kunnen elkaar straks ontmoeten op een groene heuvel met zitranden en een pluktuin. Het basketbalveld wordt een urban sportveld, met klimtoestellen en een sport- en speelbos. Op het buurtplein plaatst de gemeente waterspuitertjes en aan de kant van het nieuwe flatgebouw komt een terras met picknickbanken.

Goede en veilige verbindingen
De gemeente verbindt Echtenstein met het nieuwe buurtplein en het sportveld aan de overkant van het fietspad. Er komt ook een rolstoelvriendelijke hellingbaan en een trap naar de bushalte. Bewoners vinden het fietspad onveilig. Dit verbeterd door drempels toe te voegen en de 30-kilometer-per-uurzone bij de school uit te breiden. Voor bezoekers komen er extra parkeerplaatsen en we verbeteren de verlichting.

Inzien
U kunt het voorlopig ontwerp hier downloaden

Het voorlopig ontwerp openbare ruimte Echtenstein ligt tot en met vrijdag 30 juli 2021 ook ter inzage op het stadsloket Zuidoost aan de Anton de Komplein 150 te Amsterdam. Het stadsloket is op werkdagen open van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur.

Geef uw mening
Tijdens de terinzagelegging kan iedereen reageren op het voorlopig ontwerp openbare ruimte Echtenstein. Tot en met vrijdag 30 juli kunt u op de volgende manieren reageren:

Per e-mail: j.van.iddekinge@amsterdam.nl

Per post:
Gemeente Amsterdam
Stadsdeel Zuidoost
t.a.v. Judith van Iddekinge
Anton de Komplein 150
1102 CW Amsterdam

Informatiebijeenkomst
Op dinsdag 6 juli is er een informatiebijeenkomst over de nieuwbouw en herinrichting van de openbare ruimte van Echtenstein. U kunt het voorlopig ontwerp van de openbare ruimte bekijken, het definitief ontwerp van de nieuwbouw, en de planning van de bouwwerkzaamheden. Ook kunt u al uw vragen stellen aan de gemeente en Rochdale.

Datum: dinsdag 6 juli 2021
Tijd: van 16.00 tot 19.00 uur
Locatie: op het grasveld bij Echtenstein