Lichtkunstwerk verbindt Bullewijk met Amstel III

Een lichtkunstwerk in Spoorpark Zuid, een creatie van Frederike Top, is een aanvulling op de bestaande lichtletters bij metrostation Bullewijk. Vorige week is het lichtkunstwerk onthuld, die in Bullewijk al eerder. Het kunstwerk is dan nu compleet en staat symbool voor de verbinding tussen de H-buurt en de nieuwe stadswijk Amstel III aan de kant van het spoor tussen het AMC, de A2 en de Bijlmer ArenA. 

De kantoorwijk Amstel III is het grootste transformatiegebied van Amsterdam dat de komende jaren verandert in een gemengde stadswijk met 15.000 woningen, voorzieningen, werklocaties en parken om te sporten en ontspannen. Spoorpark Zuid is één van de nieuwe parken die net als het woongebouw OurDomain Southeast dit voorjaar zorgt voor nieuwe energie. 

Gebiedstransformatie

De wereld van de toekomstige stadswijk en de H-Buurt is gescheiden door het spoor. Met de gebiedstransformatie wil Gemeente Amsterdam dit spoortracé ontwikkelen tot de verbindende ruggengraat. Het lichtkunstwerk van Frederike Top zoekt deze verbinding nu al op. 

Het lichtkunstwerk bestaat uit speelse, lichtgevende letters die de passanten in het Spoorpark Zuid tegemoet schijnen. Stadsdichter Gershwin Bonevacia schreef een korte poëtische zin, geïnspireerd door de buurtbewoners die hun wensen en dromen over hun buurt deelden. Het lichtkunstwerk bestaat uit drie elementen en is nu te zien nu in Spoorpark Zuid, en een aanvulling op de bestaande LED-letters bij metrostation Bullewijk ‘Ik sta voor jou – Wij staan voor elkaar’.

Compleet

De serie is nu compleet en laat zien dat beide gebieden die nu nog met de rug naar elkaar toestaan meer voor elkaar kunnen betekenen. Het lichtkunstwerk is mogelijk gemaakt door Placemakers, OurDomain Southeast en Gemeente Amsterdam.