Leerlingen presenteren plannen voor jongeren in Zuidoost

Vier plannen om het leven van jongeren in Zuidoost beter en fijner te maken. Leerlingen van de IMC Weekendschool hebben zich erin verdiept en presenteren hun plannen zondag 28 februari tijdens een online Boiling, live vanuit de media studio van The Student Hotel.

De IMC Weekendschool geeft in samenwerking met de gemeente Amsterdam elk jaar het vak Zuidoostkunde, zodat jongeren meer over hun stadsdeel leren en zo kunnen ze hun mening geven over hoe zij de buurt willen verbeteren.

Sporten en wapens

Dit jaar hebben de leerlingen samen met maatschappelijke organisaties Swazoom, Stichting SES, Life Skills en de afdeling Jeugd en Veiligheid van de gemeente, plannen gemaakt om het leven van jongeren in de buurt te verbeteren. De plannen hebben onder andere als doel om jongeren meer te laten sporten en om wapens van de straat te krijgen in Amsterdam Zuidoost. Leerling Dyshairo maakte een plan om jongeren meer te laten bewegen tijdens corona: ”Wist je dat maar 15% van de kinderen zijn tenen aan kan raken? En corona maakt dat alleen maar erger!”

Pitchen

Deze editie van de Boiling is de allereerste keer dat kinderen hun plannen pitchen. Boiling is een event waar stadsmakers, mensen met ideeën en mooie initiatieven, de kans krijgen om hun idee te pitchen. De pitch duurt even lang als een ketel water aan de kook krijgen. Het publiek krijgt een stemkaart en wordt gevraagd niet alleen te stemmen en te doneren voor een winnaar maar vooral ook hun netwerk, expertise of energie in te zetten voor de gepresenteerde pitches. Aan het einde wordt er gestemd en de winnaar krijgt al het ingezamelde geld om het project uit te voeren. Boiling is een concept van WeTheCity.

Stadsdeelvoorzitter

Naast de pitches zijn er interviews met de Kinderburgemeester van Amsterdam, Stadsdeelvoorzitter Zuidoost Tanja Jadnanansing en zijn er verschillende muziek- en dansoptredens.

Tijdens de uitzending kunnen er ook online tips worden gegeven, stemmen op het favoriete idee en ook geld worden gedoneerd. Deze donaties worden verdubbeld door Brand New Day. Met dit bedrag wordt het winnende project uitgevoerd.

De uitzending zondag 28 februari is van 16.00 tot 17.00 uur, te volgen via: livestream van IMC Weekendschool.